Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

3. 3. 2016 17:45

7. března 2016: Zasedání Rady hospodářské a sociální dohody ČR, TK v 18.30 hod.

V pondělí 7. března 2016 proběhne od 16.00 hodin na Úřadu vlády 126. zasedání Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, kterého se zúčastní členové vlády, zástupci zaměstnavatelských svazů a představitelé odborových konfederací.

Termín

7. března 2016

Místo

Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Časový harmonogram

15.55 – fototermín před začátkem jednání
16.00 – jednání tripartity
18.30 – tisková konference (čas bude případně upřesněn dle průběhu jednání)

Program jednání tripartity:

  • Situace v oblasti kultury včetně problematiky odměňování zaměstnanců v kultuře
    Materiál Ministerstva kultury představuje Analýzu platů příspěvkových organizací MK ČR a územně samosprávných celků v kultuře a schválený rozpočet kapitoly 334 Ministerstvo kultury na roky 2014, 2015 a 2016.
  • Principy změn financování vysokých škol
    Materiál Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je zaměřen na problematiku financování veřejných vysokých škol a představuje základní principy modelu, s jehož využitím by bylo zajištěno financování veřejných vysokých škol v příštích letech.
  • Podpora výzkumu, vývoje a inovací ve vztahu ke konkurenceschopnosti
    Materiál místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka seznámuje sociální partnery s Národní politikou výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2016 – 2020.
  • Realizace Akčního plánu cestovního ruchu
    Materiál MMR představuje Akční plán, který byl zpracován na podporu implementace Koncepce ČR pro období 2015 – 2016 a jeho plnění. Akční plán blíže specifikuje a konkrétněji rozpracovává opatření a aktivity Koncepce, respektive způsob jejich plnění včetně identifikace harmonogramu, realizátorů, výstupů, indikátorů a zdrojů financování.
  • Informace o situaci a opatřeních vlády v oblasti digitální agendy včetně Národní iniciativy Průmysl 4.0
    Materiál MPO seznamuje sociální partnery se současným vývojem a dalším postupem v oblasti rozvoje vysokorychlostního internetu v ČR a s aktivitami MPO v oblasti online platforem.
  • Zpráva o stavu čerpání prostředků EU a Informace o stavu přípravy programů a plnění předběžných podmínek pro programové období 2014 – 2020
  • Stav přípravy a projednávání novelizace stavebního zákona

Akreditace

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace/akreditace-pro-media-zakladni-pravidla-126100/. Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X