Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

3. 4. 2015 14:54

8. dubna 2015: Schůze vlády ČR, TK v 23.00 hod.

Členové vlády ve středu 8. dubna 2015 od 20.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Návrh novely zákona o ozbrojených silách České republiky, předkládá: ministr obrany.
    Cílem návrhu je zejména upravit legislativní rámec nasazovaní vojáků k záchranným pracím a na likvidaci následků živelných pohrom tak, aby bylo možné pružně reagovat na krizové situace.
  • Návrh na uskutečnění společného zasedání vlád České republiky a Slovenské republiky ve Valticích dne 12. května 2015, předkládají: předseda vlády a ministr zahraničních věcí.
    Vláda se rozhodla uskutečnit dne 12. května 2015 ve Valticích společné zasedání vlád České republiky a Slovenské republiky ve formátu celých vlád.
  • Koncept přípravy Systému elektronického mýta po roce 2016, předkládá: ministr dopravy.
    Vláda projedná navržený časový a věcný harmonogram dalšího postupu přípravy Systému elektronického mýta po roce 2016 ve formě přípravy technologicky neutrálního zadávacího řízení.
  • Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2015-2020, předkládá: ministr školství‚ mládeže a tělovýchovy.
    Dlouhodobý záměr nadále počítá s kapacitním zajištěním míst jak v mateřských, tak v základních školách, s podporou kvality předškolního, základního i středního vzdělávání, s maximálním využitím predikce kvalifikačních potřeb a požadavků trhu práce, se zavedením mistrovské zkoušky pro absolventy oborů s výučným listem, se zavedením kariérního systému učitelů do praxe a s podporou a zlepšením postavení a vzdělávání učitelů a ředitelů škol.
  • Souhrnný plán akcí k 70. výročí ukončení 2. světové války, předkládá: ministr obrany.
    Ministerstvo obrany vypracovalo ve spolupráci s vybranými ministerstvy a subjekty nestátní sféry plán akcí k připomenutí významného 70. výročí ukončení 2. světové války.
  • Návrh usnesení vlády ke schválení návrhu komodit určených pro standardizaci a návrhu pravidel centrálního nákupu státu, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí.
    Ministerstvo financí na základě mezinárodních srovnání identifikovalo komodity, jejichž zařazení do centrálního nákupu státu je v praxi vyzkoušené a které jsou poptávány v rámci všech resortů v relevantním objemu, jenž s sebou nese dostatečný potenciál dosažitelných úspor.
  • Koncepce politiky ČR v EU: Aktivní a srozumitelná ČR v jednotné Evropě, bude projednána v rámci jednání VEU bude projednána, předkládá: předseda vlády Bohuslav Sobotka .

Kompletní program jednání vlády.

19.55 – fototermín

23.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/.
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office

Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ Praha 1 - 118 01
T +420 224 002 059
F +420 224 003 521
M +420 602 135 517
ayrer.martin@vlada.cz
www.vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X