Očekáváné události

5. 12. 2014 20:46

8. prosince 2014: Schůze vlády ČR, TK v 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 8. prosince 2014 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Novelu nařízení vlády o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Návrh novely nařízení vlády zvyšuje od nového roku stupnice platových tarifů pro zaměstnance ve zdravotnictví a v sociálních službách.
  • Novelu nařízení vlády o platových poměrech vojáků z povolání, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Návrh novely nařízení vlády zvyšuje od nového roku stupnice platových tarifů pro vojáky poskytovatele zdravotních služeb.
  • Návrh nařízení vlády o platových poměrech státních zaměstnanců, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Nařízení vlády provádí některá ustanovení zákona o státní službě. Stanoví výši platových tarifů státních zaměstnanců a způsob jejich určení, pravidlo pro určení konkrétní výše příplatků za vedení a konkrétní výše zvláštního příplatku.  V souladu s návrhem státního rozpočtu na rok 2015 se navrhuje navýšení platových tarifů v obou stupnicích pro státní zaměstnance.
  • Návrh nařízení vlády o úpravě náhrady za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti vzniklé pracovním úrazem nebo nemocí z povolání a o úpravě náhrady nákladů na výživu pozůstalých podle pracovněprávních předpisů, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Návrh zvyšuje náhradu za ztrátu na výdělku po skončení pracovní neschopnosti a náhradu nákladů na výživu pozůstalých.
  • Program ZÁRUKA 2015 až 2023, předkládá: ministr průmyslu a obchodu.
    Návrh na pomoc malým a středním podnikům prostřednictvím záruky úvěrů. Další z prorůstových opatření vlády, které přímo vychází z nedávno schváleného Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti.
  • Zprávu o prošetření postupu příslušných orgánů ve věci tragické události ve Žďáru nad Sázavou a navrhovaná opatření, předkládá: ministryně spravedlnosti.
    Souhrnná hodnotící zpráva vypracovaná na žádost předsedy vlády. Zpráva navrhuje konkrétní opatření proti opakování žďárské tragédie.

Kompletní program jednání vlády.

8.55 – fototermín
11.30 – tisková konference Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky k Výroční zprávě o stavu ve věcech drog v České republice v roce 2013 za účasti národního protidrogového koordinátora Jindřicha Vobořila a vedoucího oddělení Národního protidrogového střediska Viktora Mravčíka
14.00 – tisková konference po jednání vlády (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace do pátku 5. prosince do 18.00 hod., a to pouze písemně na e-mailovou adresu akreditace@vlada.gov.cz. Do e-mailu, prosím, uveďte jméno, redakci, pozici (fotograf / redaktor / kameraman) a kontakt (telefon, e-mail).

Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Odbor komunikace Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz  
telefon: 22400 2058/2059/2376/2596
www.vlada.cz  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy