Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

5. 2. 2016 15:45

8. února 2016: Schůze vlády ČR, TK ve 14.00 hod.

Členové vlády v pondělí 8. února 2016 od 10.00 hodin projednají mimo jiné:

  • Národní strategie rozvoje sociálních služeb na období 2016 –2025, předkládá: ministryně práce a sociálních věcí.
    Strategie klade větší důraz na podporu péče v přirozeném prostředí a udržitelnost financování sociálních služeb tak, aby co nejvíce odpovídala potřebám klientů.
  • Návrh novely zákona o podmínkách získávání a uznávání odborné způsobilosti a specializované způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání lékaře, zubního lékaře a farmaceuta, předkládá: ministr zdravotnictví.
    Cílem navrhované novely je stabilizovat a zkvalitnit systém vzdělávání v oborech specializačního vzdělávání a tím mimo jiné přispět k omezení odchodů zdravotnických pracovníků do zahraničí.
  • Návrh novely zákona o právu autorském, předkládá: ministr kultury.
    Návrh by měl mimo jiné otevřít širší možnosti pro zjednodušené licencování, a tím výrazně zlepšit přístup ke kulturnímu a vědomostnímu bohatství pro jeho efektivnější využívání v digitálním prostředí.
  • Návrh novely nařízení vlády o podmínkách pro ocenění výsledků výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, předkládá: místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace.
    Návrh umožní ocenit také další osoby, které sice nelze podřadit pod pojem „výzkumný pracovník“, ale které svou činností rovněž významně přispívají k propagaci a popularizaci vědy a výzkumu.
  • Návrh na uskutečnění summitu předsedů vlád zemí Visegrádské skupiny za účasti prezidenta Makedonské republiky a předsedy vlády Bulharské republiky v České republice dne 15. února 2016, předkládá: ministr zahraničních věcí.
    Summit se uskuteční z iniciativy českého předsednictví ve Visegrádské skupině a na pozvání premiéra Bohuslava Sobotky. Mezi hlavní témata summitu bude patřit řešení migrační krize a také zhodnocení fungování Visegrádské skupiny u příležitosti letošního 25. výročí vzniku V4.
  • Informace o návrzích na řešení britských požadavků na reformu EU a shrnutí pozice ČR, předkládá: předseda vlády v rámci úvodní ústní informace o aktuální evropské problematice.
    Vláda zahájí diskusi o předsedou Evropské rady představených návrzích řešení reformních požadavků Velké Británie, které budou hlavním tématem nadcházející únorové Evropské rady.

Kompletní program jednání vlády

09.55 – fototermín 
14.00 – tisková konference (Čas tiskové konference se může změnit s ohledem na průběh jednání.)

Pro účast na fototermínu a tiskové konferenci na Úřadu vlády ČR je nutná akreditace. Více informací /cz/media-centrum/akreditace-pro-media-126100/
Podmínkou účasti na tiskové konferenci je společenský oděv.

Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

MgA. Martin Ayrer
mluvčí vlády, ředitel Odboru komunikace
Government Spokesperson and Chief of Press Office
Úřad vlády České republiky | Office of the Government of the Czech Republic
nábřeží Edvarda Beneše 4
CZ -118 01  Praha 1
T: +420 224 002 054
M: +420 602 135 517
www.vlada.cz | twitter.com/strakovka | facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X