Očekáváné události

28. 6. 2011 10:00

AVÍZO: Zasedání studentských "ministrů" za účasti předsedy vlády Petra Nečase

Simulované zasedání vlády, které je vyvrcholením půlroční práce studentů třetích ročníků gymnázií, kteří se od prosince loňského roku účastní na přípravě legislativních materiálů, proběhne v úterý 28. června 2011 od 10 hodin v zasedací místnosti vlády ve Strakově akademii za přítomnosti předsedy vlády České republiky Petra Nečase.

AVÍZO: Zasedání studentských "ministrů" za účasti předsedy vlády Petra Nečase Úkolem týmů bylo připravit věcný záměr návrhu zákona na simulované zasedání vlády, včetně všech formálních náležitostí a na zasedání vlády tento materiál před ostatními „ministerstvy“ obhájit. Ve svých návrzích se zástupci škol věnovali problematice přeplněných věznic, využití zemědělské půdy, omezení nové zástavby, problematice povinného nošení reflexních vest pro cyklisty a chodce mimo obec, snížení věku pro udělení řidičského průkazu, otázce přijetí Eura v České republice, zvýhodnění občanů aktivně dbajících o své zdraví, přidělování sociálních dávek, ekologii hromadné dopravy, autorskému zákonu, zákonu o diplomacii, bezdomovectví, aktivním zálohám v armádě ČR a také na problematice legalizace prostituce v ČR.

Prvního ročníku projektu Simulované zasedání vlády se účastní studenti pražských gymnázií Na Zatlance, Jana Nerudy, Akademického gymnázia Štěpánská, Nad Štolou, Christiana Dopplera a Jaroslava Heyrovkého, brněnského gymnázia J.G. Mendela, gymnázií ze Skutče, Sokolova, Ostrova, Blanska, Kladna a Chebu.

Více informací o projektu naleznete na stránkách Informačního centra vlády ČR a také na Facebooku.

Kontakt: Mgr. Petr Musil
Tel: 224 002 189, 602 411 962
E-mail: musil.petr@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy