Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

13. 6. 2007 11:19

Místopředseda Evropské komise navštíví Českou republiku

Místopředseda Evropské komise Franco Frattini, odpovědný za oblast spravedlnosti, svobody a bezpečnosti, navštíví Českou republiku ve dnech 13. - 15. června 2007. Jeho návštěva navazuje na právě skončenou Radu Evropské unie pro oblast spravedlnosti a vnitřních záležitostí.

Během svého pobytu v Praze bude jednat s předsedou vlády ČR Mirkem Topolánkem, místopředsedou vlády pro evropské záležitosti Alexandrem Vondrou, ministrem vnitra Ivanem Langerem, ministrem zahraničních věcí Karlem Schwarzenbergem, ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem. Rovněž se setká s předsedou Ústavního soudu Pavlem Rychetským a s poslanci obou komor Parlamentu ČR.

Na programu jednání bude stav připravenosti České republiky na vstup do Schengenského prostoru, otázky mezinárodní bezpečnosti v kontextu boje proti terorismu, společná vízová a migrační politika a institucionální reformy Evropské unie. S resortními partnery bude místopředseda Frattini diskutovat také o výhledech dalšího vývoje v otázkách civilně právní a trestně právní spolupráce, o přípravách dlouhodobých priorit Evropské unie v oblasti spravedlnosti, bezpečnosti a vnitřních záležitostí a v neposlední řadě o přípravě České republiky na předsednictví v Radě Evropské unie.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
tiskovy.odbor@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X