Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Očekáváné události

4. 5. 2007 15:03

Oficiální návštěva Pákistánu a Gruzie

Předseda vlády České republiky Mirek Topolánek uskuteční ve dnech 8. – 12. května 2007 oficiální návštěvu Pákistánské islámské republiky a Gruzínské republiky.

pakistanPremiéra kromě podnikatelské mise doprovází také ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman, ministr kultury ČR Václav Jehlička a předseda Akademie věd ČR Václav Pačes.

Český předseda vlády bude v průběhu návštěvy mj. jednat se svými protějšky, předsedou vlády Pákistánské islámské republiky Šaukat Azízem a předsedou vlády Gruzínské republiky Zuranem Noghaidelim.

Návštěvou Pákistánu chce česká strana potvrdit svůj zájem na prohloubení vzájemných vztahů a vytvořit další prostor pro rozvoj spolupráce v oblasti politické, hospodářské, bezpečnostní a kulturní.

Gruzínskou republiku ČR vnímá jako politicky nejdůležitějšího partnera na jižním Kavkaze a v tomto smyslu má zájem na rozvoji dvoustranných vztahů. Podporuje úsilí Gruzie o upevnění její suverenity a obnovení teritoriální integrity. V oblasti energetiky, dopravy a s ní spojené modernizace infrastruktury, zdravotnictví a ochrany životního prostředí by ČR mohla být pro gruzínskou ekonomiku strategickým partnerem.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
tiskovy.odbor@vlada.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X