Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

8. 4. 2014 22:50

Finanční úřad vystavil Topolánkově vládě první účet za ProMoPro: 550 milionů korun

Úřad vlády obdržel dne 3. dubna 2014 platební výměr Finančního úřadu pro hlavní město Prahu na částku 550,896 milionu korun jako sankční odvod do státního rozpočtu za porušení rozpočtové kázně.

„Úřad vlády ČR se může proti platebnímu výměru odvolat. V současnosti zkoumáme, jak dále nejlépe postupovat. Mým úkolem je nejen pokusit se minimalizovat možné škody a neohrozit činnost vlády, ale zajistit i plnou součinnost s orgány činnými v trestním řízení v kauze ProMoPro,“ sdělil vedoucí úřadu vlády Pavel Dvořák s tím, že byl přijat soubor opatření, který by měl pochybením v akcích typu ProMoPro v budoucnu napříště zabránit. Například došlo k podstatnému zpřísnění kontroly při zadávání veřejných zakázek a příslušně byly upraveny všechny s tím související interní procesy.

Dne 26. února 2014 se Úřad vlády ČR připojil jako poškozený k probíhajícímu trestnímu řízení vedenému v kauze ProMoPro a uplatnil nárok na náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení podle obžaloby v celkové výši minimálně 388 356 677 Kč. O náhradu škody žádá všechny dosud obviněné osoby, kterými jsou tehdejší jednatelé společnosti ProMoPro a zástupci vedení několika firem, kteří měli podle policie a státního zastupitelství vyhotovovat fiktivní faktury.

Kauza ProMoPro vznikla za dřívějšího vedení úřadu za vlády Mirka Topolánka.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie