Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

26. 8. 2010 17:38

Podívejte se do vily Hany a Edvarda Benešových osobně nebo na Facebooku

Vila Hany a Edvarda Benešových bude o nadcházejícím víkendu zpřístupněná veřejnosti.

Už nyní je ale na vládním Facebooku obrazový dokument o tomto unikátním objektu. Více na http://www.facebook.com/uradvlady.

Za doprovodu a s odborným komentářem si mohou návštěvníci 28. a 29. srpna prohlédnout nejen exteriér a interiéry vily, ale i přilehlý park, který je nedílnou součástí jindy nepřístupného areálu. Jedná se o jednu z mála zachovaných zahrad z 30. let 20. století na našem území.

Návštěvníci se mohou těšit na exteriér vily, jehož fasáda se pyšní původními barevnými odstíny, či typickými zelenými okenicemi. Interiér je vybaven starožitnostmi i dobovým nábytkem z 30. let. Dále je možné vidět oblíbené prezidentovo zákoutí, jídelnu a pracovnu, jež se spolu s ložnicí nachází v prvním patře.


Vila je od roku 1975 ve správě Úřadu vlády ČR a je jedinou mimopražskou rezidencí premiéra České republiky. Ve spolupráci s Husitským muzeem v Táboře získala vila v posledních letech původní podobu z doby, kdy ji obývali manželé Benešovi. Od 28. května 2009, kdy byla poprvé zpřístupněna veřejnosti, ji navštívilo více než 8000 návštěvníků.


Prohlídky probíhají od 10,00 do 17,00 hodin v organizovaných skupinách za doprovodu průvodce. Délka prohlídky je 40 minut. Pro velký zájem vám doporučujeme čas prohlídky si rezervovat na telefonních číslech 224 002 254, 224 002 423 (po-pá: 8-16)


Více informací o vile naleznete na oficiálním facebookové stránce Úřadu vlády http://www.facebook.com/uradvlady nebo na www.vlada.cz/cz/urad-vlady/dalsi-objekty/vila-v-sezimove-usti-55729/. Na obou místech je k dispozici obrazový dokument o Benešově vile.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie