Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

21. 4. 2012 13:49

Premiér: Respektuji právo občanů vyjádřit svůj názor, odmítám však politizaci akce odborů ze strany ČSSD a KSČM

Respektuji právo občanů vyjádřit svůj názor demokratickou formou. Jsme ve svobodné zemi a součástí Evropy, kde jsou podobné protesty běžné.

Odmítám však politizaci akce odborů, kterou představitelé ČSSD a KSČM zneužívají pro svoji předvolební kampaň. Jejich zájmy a prostředky jsou totožné: chaos, negace, konec nezbytných reforem, absence věrohodné alternativy. To bych považoval za velké nebezpečí pro naši ekonomiku v dnešní situaci, kdy se řada evropských zemí potýká s mnohem většími problémy a musí provádět mnohem bolestivější zásahy do životní úrovně obyvatel.

Jako premiér i jako předseda ODS cítím velkou zodpovědnost za to, aby se naše země nedostala do dluhové pasti, aby stále patřila mezi evropské státy s nejnižší nezaměstnaností a aby se o nás v souvislosti s negativním vývojem ekonomiky nepsalo na titulních stránkách evropských novin.

Proto se nemůžeme chovat populisticky, proto musíme pokračovat v rozpočtově zodpovědné politice snižování zadlužování státu. Chceme o ní diskutovat i s odbory, a není to vláda, kdo tato jednání bojkotuje.

Petr Nečas, předseda vlády

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie