Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

25. 11. 2011 12:53

Prozatímním ředitelem GIBS se stal Ivan Bílek

Předseda vlády ČR Petr Nečas jmenoval v pátek 25. listopadu 2011 prozatímním ředitelem Generální inspekce Bezpečnostních sborů plk. Mgr. Ing. Ivana Bílka.

Prozatímním ředitelem GIBS se stal Ivan BílekSedmačtyřicetiletý Ivan Bílek působí v různých funkcích v rámci policejního sboru sedmadvacet let. V letech 1993-1994 působil na Okresním ředitelství PČR v Jičíně jako zástupce ředitele. V letech 1994-1995 vykonával tamtéž funkci ředitele vnější služby. Od roku 1995 do roku 2007 vedl Okresní ředitelství v Trutnově.

V roce 2007 působil na Policejním prezidiu ČR v Praze jako náměstek policejního prezidenta pro uniformovanou policii. V letech 2007-2011 vykonával funkci náměstka policejního prezidenta pro uniformovanou policii - vnější službu. Od 1. března 2011 působil na Policejním prezidiu jako vrchní rada Odboru vzdělávání.

Generální inspekce Bezpečnostních sborů (GIBS)

Vznik Generální inspekce bezpečnostních sborů je součástí Programového prohlášení vlády a návrh zákona na její vytvoření pochází z dílny ministerstva vnitra, financí a spravedlnosti. Vláda její vznik schválila v červnu 2011.

U příslušníků či občanských zaměstnanců policie se bude generální inspekce zabývat veškerou kriminalitou, u zaměstnanců celní správy a vězeňské služby půjde o trestné činy spáchané v souvislosti s plněním pracovních úkolů.

Zdroj fotografie: Policie ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie