Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

27. 1. 2012 16:43

RVVI: Dostatek kvalifikovaných odborníků zlepší efektivitu operačních programů

Rada pro výzkum, vývoj a inovace se dnes na svém druhém zasedání zabývala mimo jiné dalším programovacím obdobím do roku 2020.

Za účasti premiéra Petra Nečase členové rady diskutovali o budoucnosti Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace a o ostatních programech financovaných ze zdrojů Evropské unie.

Z debaty vyplynulo, že jednou z podmínek pro bezproblémové fungování nových infrastruktur je dostatek kvalifikovaných odborníků. V České republice v současnosti ubývá kvůli demografickému vývoji počet lidí v produktivním věku a tudíž je i méně odborného personálu například pro bezproblémové fungování center excelence.

Členové rady se shodli, že příslušné ministerstvo spravující operační programy by mělo dostatečně motivovat tuzemské i zahraniční vědce, školitele, pedagogické a vědecké zaměstnance vysokých škol i studenty, aby se podíleli na fungování projektů.

Rada pro výzkum, vývoj a inovace se dnes dále zabývala změnou statutu rady, hodnocením výsledků výzkumných organizací v roce 2011 nebo připravovanou novelou zákona o podpoře výzkumu, vývoje a inovací. Další jednání rady je plánováno na pátek 24. února.

Jakub Stadler
vedoucí tiskového oddělení Úřadu vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

RVVI

Více o Radě pro výzkum, vývoj a inovace na stránkách www.vyzkum.cz

Fotogalerie [F] fotogalerie