Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

28. 2. 2014 15:59

Stát žádá 388 miliónů korun jako náhradu škody v kauze ProMoPro

Úřad vlády České republiky rozhodl ve středu dne 26. února 2014 připojit se jako poškozený k probíhajícímu trestnímu řízení, vedenému proti skupině osob v případu realizace veřejné zakázky na provozování audiovizuálních celků a poskytnutí souvisejících služeb pro zajištění akcí konaných v rámci předsednictví České republiky v Radě Evropské unie (tak zvané kauze ProMoPro, s.r.o.) a uplatnit nárok na náhradu škody a vydání bezdůvodného obohacení v celkové výši minimálně 388 356 677 Kč.

Po důkladném seznámení se s celou agendou a na základě externího odborného právního posudku žádáme o náhradu škody u všech 12 dosud obviněných osob, kterými jsou tehdejší jednatel společnosti ProMoPro, zástupci spolupracujících obchodních společností a případně další spolupodílející se osoby, včetně tří bývalých zaměstnanců Úřadu vlády České republiky, kteří byli odpovědní za tuto zakázku. Uvedené osoby jsou podle míry svého zavinění obviněny z trestného činu podvodu, trestného činu legalizace výnosu z trestné činnosti a z trestných činů pletich při veřejné soutěži a dražbě, zneužívání pravomocí veřejného činitele a porušování povinností při správě cizího majetku,“ sdělil vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák.

Další podrobnosti ke kauze ProMoPro nebude Úřad vlády ČR s ohledem na probíhající trestní řízení a skutečnost, že o vině obviněných musí pravomocně rozhodnout soud, uvádět.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie