Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

2. 9. 2010 15:36

Strakova akademie bude v sobotu otevřena pro veřejnost

Sídlo české vlády se v sobotu 4. září od 10:00 do 16:00 hodin otevře veřejnosti.

Návštěvníci Úřadu vlády ČR budou mít jedinečnou možnost shlédnout výstavu Jiřího Sozánského nazvanou Den dvacátý sedmý, která připomíná 60. výročí popravy dr. Milady Horákové, Záviše Kalandry, Jana Buchala a dr. Oldřicha Pecla.

Expozice sestává z koláží, velkoformátových pláten, plastik v interiéru Strakovy akademie a sochy Mater Mortis před hlavním vchodem do budovy.

Součástí prohlídky bude promítání filmu o rezidencích předsedy vlády – Kramářově vile v Praze a vile Hany a Edvarda Benešových v Sezimově Ústí a palácích ve správě Úřadu vlády ČR – Lichtenštejnském paláci na Kampě a Hrzánském paláci v Loretánské ulici.

Veřejnosti bude přístupná i zahrada Strakovy akademie a v této souvislosti si dovolujeme návštěvníky upozornit, že po dobu konání Dne otevřených dveří bude vstup do budovy možný pouze hlavním vchodem. Brána na Kosárkovo nábřeží bude vyhrazena výhradně pro odchod návštěvníků z budovy.


Více informací o Strakově akademii i s obrazovým videodokumentem najdete na /cz/urad-vlady/strakova-akademie/navstivte-strakovu-akademii-21411/. Informace o vládě najdete také na oficiálním facebooku Úřadu vlády ČR: http://www.facebook.com/uradvlady

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie