Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

23. 6. 2011 9:39

Autogramiáda knihy člena NERV Tomáše Sedláčka

Velvyslanectví USA v Praze a Oxford University Press vás zvou na autogramiádu předního českého ekonoma Tomáše Sedláčka u příležitosti vydání anglické verze jeho úspěšné knihy Ekonomie dobra a zla.

Sedláčkův knižní debut, který se v Česku zařadil mezi nejprodávanější tituly posledních dvou let, se v červnu objevil na pultech amerických a britských knihkupectví. Po sérii autorových přednášek na univerzitách v Oxfordu a Cambridge, v britské Sněmovně reprezentantů a na londýnské Royal Society of Arts se kniha setkala s prvními příznivými ohlasy také v USA. List Washington Post ji zařadil mezi pět tipů na letní čtení v kategorii ekonomické literatury a server Amazon mezi bestsellery v kategorii Business Ethics.

"Je fascinující setkat se s autorem, který je pro své téma tak zapálený a přistupuje k němu s hlubokou znalostí věci a zároveň se schopností vtáhnout do debaty i posluchače mimo obor," říká Phil Handerson z nakladatelství Oxford University Press. Sedláčkovu práci ocenila také jedna z největších postav současné ekonomie, Američanka Deirdre McCloskeyová.

Tomáš Sedláček je členem Národní ekonomické rady vlády a hlavním ekonomickým stratégem ČSOB. Dříve pracoval jako poradce Václava Havla a v roce 2006 byl jako stipendista Yale University zařazen do výběru pěti nadějných světových ekonomů. Kniha Ekonomie dobra a zla získala v roce 2009 ocenění Wald Press Award za výjimečný literární počin. Překládá se také do němčiny, čínštiny a polštiny.

Autogramiáda spojená s besedou o knize se uskuteční v budově Amerického centra v pondělí 27. června od 17:30. Americké centrum se nachází na adrese Tržiště 13, Praha 1 – Malá Strana, 1. patro.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Související zprávy