Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Ing. Miroslav Zámečník

Miroslav Zámečník

ekonomický konzultant

Miroslav Zámečník se narodil 24. února 1962, je ekonomickým konzultantem. V roce 2009 byl členem a později předsedou dozorčí rady Českých aerolinií. Jako člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) spolupracoval na protikrizových opatřeních. Od roku 2001 působí jako konzultant v oblasti finanční restrukturalizace a reorganizace insolventních podniků, firemních fúzi a akvizic.

Druhým oborem jeho specializace je problematika zdravotních systémů, financování a ekonomiky zdravotnictví. Těmto tématům se věnuje také jako lektor postgraduálních vzdělávacích programů (Justiční akademie, České manažerské centrum) a přednáší v ČR i zahraničí. V minulosti byl například vedoucím Centra pro ekonomickou analýzu v kanceláři prezidenta Václava Havla, vyjednávačem Středoevropské zóny volného obchodu, zástupcem České republiky ve Světové bance a náměstkem ředitele Konsolidační banky.

Miroslav Zámečník vystudoval v roce 1984 Vysokou školu ekonomickou. Později se věnoval studiu na Georgetown University ve Washingtonu, obor zahraniční vztahy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   twitter