Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 7. 2011 10:14

Novou předsedkyní Legislativní rady vlády je vícepremiérka Karolína Peake

Do čela LRV byla jmenována ve středu 13. července 2011.

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake byla na jednání vlády jmenována šéfkou Legislativní rady vlády a předsedkyní Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí.

Jejím úkolem bude koordinace legislativního naplňování protikorupční strategie vlády, navrhování návazných opatření a koordinace zavádění těchto opatření na všech úrovních státní správy a samosprávy. 

Premiér Nečas, Karolina Peake, Pavel Dobeš, jmenování na pražském hradě
Osobní údaje:

Vdaná, matka dvou synů.

Vzdělání:

Po anglickém gymnáziu absolvovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.

Profesní a veřejná činnost:

Pracovala jako advokátní koncipientka v právní kanceláři Baker&McKenzie.

V loňském roce byla za Věci veřejné zvolena do sněmovny a stala se předsedkyní ústavně-právního výboru. Od dubna do července roku 2011 byla předsedkyní poslaneckého klubu Věcí veřejných. Od roku 2006 je zastupitelkou za Prahu 1.

Jako poslankyně se aktivně věnuje tvorbě protikorupční strategie vlády na roky 2011 a 2012, podílela se na novele rozhodčího řízení, novele trestního řádu, novele zákona o střetu zájmů, tématu posilování nezávislosti a zároveň odpovědnosti státních zástupců a soudců nebo přímé volbě prezidenta.

Má dva syny, kterým se věnovala na celkem pětileté rodičovské dovolené – během ní s dalšími maminkami z Prahy 1 spoluzaložila mateřské centrum. Právě přes děti a problematiku dětských hřišť se dostala ke komunální politice a straně Věci veřejné.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X