Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

30. 6. 2009 12:47

Vyhlášení dotačního řízení - poskytování dotací RVKPP na projekty protidrogové politiky na rok 2010

Metodika pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na realizaci projektů protidrogové politiky, Dotační oblasti a priority programů protidrogové politiky RVKPP na rok 2010, Zásady vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu ČR, Pravidla financování protidrogové politiky, Základní informace pro žadatele o dotace včetně aplikace Cadros 2010, Seminář pro žadatele o dotaci.

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (RVKPP) vyhlašuje dne 30. června 2009 dotační výběrové řízení k poskytování neinvestičních dotací ze státního rozpočtu na projekty protidrogové politiky na rok 2010.

Dotace může být poskytnuta pouze na podporu následujících typů služeb a projektů v oblasti protidrogové politiky:

a)     Certifikované programy:

i.    specifická selektivní a indikovaná primární protidrogová prevence,

ii.  kontaktní a poradenské služby,

i.        terénní programy,

ii.      ambulantní léčba (včetně projektů zajištujících psycho-sociální podporu klientům v substituční léčbě)

iii.    stacionární programy,

iv.     rezidenční péče v terapeutických komunitách,

v.       ambulantní doléčovací programy (včetně chráněného bydlení a chráněných pracovních programů).

b)     Programy nepodléhající certifikaci odborné způsobilosti:

i.        služby pro uživatele drog ve výkonu trestu a ve vazbě,

ii.      mezinárodní projekty,

iii.    projekty evaluace potřebnosti, dostupnosti a efektivnosti služeb,

iv.     projekty zaměřené na poskytování odborných a ověřených informací uživatelům drog či jiným příjemcům služeb a odborné či laické veřejnosti.

 

O dotaci může žádat: 

a)     občanské sdružení podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů,

b)     právnická osoba podle zákona č. 3/2002 Sb., o svobodě náboženského vyznání a postavení církví a náboženských společností a o změně některých zákonů (zákon o církvích a náboženských společnostech), ve znění pozdějších předpisů,

c)      obecně prospěšná společnost podle zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů,

d)     příspěvková organizace zřizovaná obcí nebo krajem,

e)     právnická osoba založena nebo zřízena k poskytování zdravotních a sociálních služeb, a fyzická osoba, která takové služby poskytuje, a to výhradně na tyto účely[1].

 

Do dotačního řízení RVKPP se zařazují žádosti podané vždy jak elektronicky (v systému CADROS) tak i v listinné podobě (na sekretariát RVKPP) na předepsaném formuláři nejpozději do 30. září.

Žadatel musí nejpozději do 30. září zaslat projekt v elektronické podobě také krajskému protidrogovému koordinátorovi na místně příslušný krajský úřad (případně krajské úřady) podle místa realizace služby (projektu), na kterou/é žádá dotaci od RVKPP. Tato povinnost neplatí u služeb (projektů):

·        projekty zaměřené na evaluaci potřebnosti, dostupnosti a efektivity služeb,

·        projekty zaměřené na poskytování odborných a ověřených informací uživatelům drog či jiným příjemcům služeb a odborné či laické veřejnosti,

·        projekty mezinárodní spolupráce.

 

Pro zařazení do dotačního řízení vyhlášeného Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále jen „RVKPP“) je žadatel povinen registrovat se do elektronického systému podávání žádostí o dotaci CADROS do 31. srpna. Registrace bude probíhat na stránkách: http://2010.cadros.vlada.cz.

 

Proces registrace žadatele, podávání žádostí, definování oprávněných služeb a oprávněných žadatelů, podmínky pro poskytnutí dotace, zásady pro použití finančních prostředků poskytnutých formou dotace, postup při rozhodování o poskytnutí dotace a mnohé další důležité informace naleznete v platné Metodice (viz připojený soubor ke stažení). Protože Metodika pro poskytování dotací doznala oproti roku předchozímu několika důležitých změn, věnujte prosím Metodice náležitou pozornost!

 

Seminář pro žadatele o dotace se bude konat v druhé polovině měsíce srpna v Praze (datum, hodina a přesné místo konání bude včas oznámeno na těchto www stránkách). Na tomto semináři budou žadatelé seznámeni se všemi požadavky pro podání žádostí, s pokyny pro práci s aplikací Cadros 2010, a se změnami v dotačním řízení oproti roku minulému.

 

Formuláře žádosti včetně formuláře průběžné a závěrečné zprávy budou uvedeny v systému Cadros 2010, a to dne 20. července, kdy bude také tato aplikace spuštěna k registraci žadatelů a k podávání projektů. V současné době obsahuje základní a kontaktní informace. O tomto budete také informováni zprávou na těchto www stránkách.

 



[1] Ustanovení § 7, odst. 1, písm. g) zákona číslo 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (Rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a Ustanovení odst. 8, písm. d) usnesení vlády ze dne 3. listopadu 2008 č. 1333 (Zásady vlády pro poskytování dotací ze státního rozpočtu České republiky nestátním neziskovým organizacím ústředními orgány státní správy).

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X