Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Jednání Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí

4. 3. 2014 12:53

Jednání 11. března 2014

Program a nejdůležitější projednávaná témata

Program jednání:

I. Kontrola plnění usnesení z předchozího jednání RVKPP

II. Průběžná zpráva o realizaci studie o sociálně patologických dopadech hazardních her v ČR

III. Průběžné hodnocení plnění Akčního plánu realizace Národní strategie protidrogové politiky na období let 2013 – 2015 za rok 2013

IV. Informace o aktuální situaci v oblasti nových psychoaktivních látek v ČR a EU

V. Plánované finanční prostředky na realizaci protidrogové politiky v roce 2014

VI. Informace o řešení problematiky v oblasti výroby, nabídky a poptávky po metamfetaminu v ČR – ústní informace

VII. Různé

Nejdůležitější projednávaná témata:

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (Rada) na svém jednání vzala na vědomí průběžnou zprávu o realizaci Studie o sociálně patologických dopadech hazardních her v ČR a uložila Národnímu monitorovacímu středisku pro drogy a drogové závislosti předložit kompletní studii spolu s návrhem konkrétních doporučení a návrhem na usnesení vlády na následujícím zasedání Rady.

Rada vzala na vědomí informaci o průběžném plnění Akčního plánu realizace Národní strategie protidrogové politiky na období let 2013 až 2015 (Akční plán) za rok 2013 a schválila dílčí změnu Akčního plánu.

Rada projednala předloženou informaci o plánovaných finančních prostředcích na realizaci protidrogové politiky v roce 2014, ze které m.j. vyplývá, že na síť služeb prevence a léčby pro uživatele drog je ze státního rozpočtu vyčleněno celkem 218,5 mil. Kč, tedy o 1,1 mil. Kč méně než v r. 2013.

Rada vzala dále na vědomí informaci o aktuální situaci v oblasti nových psychoaktivních látek v ČR a EU a ředitel Národní protidrogové centrály Policie ČR informoval členy Rady o řešení problematiky výroby, nabídky a poptávky po metamfetaminu v ČR.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X