Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Jednání Rady vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí

16. 6. 2016 11:14

Jednání 18. července 2016

Program a nejdůležitější projednávaná témata

Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky se uskutečnilo  18. července 2016 v 13:00, v místnosti č. 147 Úřadu vlády České republiky, nábřeží Edvarda Beneše 4.

Program jednání:

  1. Kontrola plnění usnesení
  2. Návrhy na udělení certifikací odborné způsobilosti programům protidrogové politiky
  3. Přehled dotačních řízení RVKPP a resortů v oblasti protidrogové politiky na rok 2017
  4. Vyhodnocení Národního akčního plánu drogového informačního systému na roky 2013-2015 a Národní akční plán drogového informačního systému na roky 2016-2018
  5. Čerpání finančních prostředků na protidrogovou politiku
  6. Analýza podmínek vybraných dotačních řízení pro zajištění služeb v oblasti protidrogové politiky
  7. Testování drog ve školách na severní Moravě
  8. Informace o aktuální situaci v oblasti nových psychoaktivních látek v ČR a EU
  9. Informace o zvláštním Valném shromáždění OSN o drogách 19.-21. dubna 2016
  10. Různé

Nejdůležitější projednávaná témata:

Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky (Rada) jednala potřetí v roce 2016.

Rada na svém jednání schválila návrhy na udělení certifikací odborné způsobilosti programům protidrogové politiky.

Rada schválila dotační okruhy a priority dotačního řízení RVKPP pro rok 2017 a podmínky Rady pro uzavření smluv o dlouholeté spolupráci.

Stěžejním bodem jednání Rady bylo především projednání Analýzy podmínek vybraných dotačních řízení pro zajištění služeb v oblasti protidrogové politiky a schválení usnesení, kterým Rada uložila zejména připravit revizi Pravidel pro vynakládání finančních prostředků ze státního rozpočtu na protidrogovou politiku, ve smyslu zjednodušení a sjednocení podmínek dotačních systémů jednotlivých resortů a změnu Statutu Rady, která posílí kompetence Rady v oblasti koordinace protidrogové politiky a koordinace finančního zajištění sítě služeb v oblasti protidrogové politiky.

Zásadním bodem jednání Rady byla také diskuze k situaci ve věci testování odpadních vod a plošného testování žáků základních škol v regionu severní Moravy, ke kterému Rada svým usnesením zaujala zásadní stanovisko, ve kterém nedoporučuje zavádět plošné testování jako nástroj prevence.

Rada rovněž schválila vyhodnocení Národního akčního plánu drogového informačního systému na roky 2013-2015 a Národní akční plán drogového informačního systému na roky 2016-2018.

Radě byla na jednání také podrobněji představena Výroční zpráva o hazardním hraní v České republice v roce 2015, kterou Rada již schválila formou hlasování per rollam v červnu 2016.

Ostatní plánované body jednání Rady V. Čerpání finančních prostředků na protidrogovou politiku, VIII. Informace o aktuální situaci v oblasti nových psychoaktivních látek v ČR a EU a IX. Informace o zvláštním Valném shromáždění OSN o drogách 19.-21. dubna 2016 byly z časových důvodů přesunuty na následující jednání Rady.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty