Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Koordinace a spolupráce

18. 4. 2016 13:35

Pompidou Group vyhlašuje prestižní soutěž v oblasti prevence

Pompidou Group Rady Evropy vyhlásila soutěž European Drug Prevention Prize 2016, která hodnotí projekty v oblasti drogové prevence, tzv. peer preventivní programy.

Soutěž je určena především pro mladé lidi (mladší 25), kteří vyhotovili či právě ukončují preventivní projekt v oblasti užívání návykových látek, zvláště oceněn bude inovativní přístup. Cílem soutěže je zvýšit povědomí o důležitosti angažovat mládež v aktivitách týkajících se snižování škod způsobených užíváním drog.

Oceněny budou až tři projekty. Během slavnostního předání obdrží každý z výherců pohár, diplom uznání a k tomu 5.000 EUR jako motivační prvek k rozvoji své práce.

Zájemci se můžou přihlásit prostřednictvím elektronické přihlášky (v anglickém či francouzském jazyce), kterou zašlou na adresu Pompidou.preventionprize@coe.int , termín podání přihlášky je do 21. července 2016. Pro více informací navštivte stránky Pompidou Group: http://www.coe.int/t/dg3/pompidou/Initiatives/PreventionPrize/news/default_en.asp

Důležitým prvkem je právě zapojení mladých lidí. Hodnotící komise je složena ze sedmi lidí ve věkovém rozmezí 16-21 let. Soutěž se koná každé dva roky, soutěží projekty ze všech 47 členských zemí Rady Evropy a členských či přidružených zemí Pompidou Group. Výherci předchozích ročníků se shodují vtom, že získané ocenění jim významným pomohlo k rozvoji jejich výzkumu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie