Aktuality

19. 4. 2024 10:13

Podklady ze semináře pro žadatele - II. kolo dotačního řízení za rok 2024 v rámci dotačního programu Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce

Úřad vlády ČR zveřejnil dne 9. dubna 2024 výzvu k podání žádosti o poskytnutí dotace v rámci II. kola dotačního řízení v dotačním programu Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce pro rok 2024, čj. 12193/2024-UVCR (viz: https://www.vlada.cz/cz/ppov/zalezitosti-romske-komunity/aktuality/vyhlaseni-ii--kola-dotacniho-rizeni-na-rok-2024-v-ramci-dotacniho-programu-prevence-socialniho-vylouceni-a-komunitni-prace-212773/).

Z programu lze podpořit projekty, jejichž aktivity doplňují terénní práci, sociální programy a sociální služby, resp. jsou zaměřeny na pomoc s vyřízením žádosti o poskytnutí jednorázové peněžní částky osobám sterilizovaným v rozporu s právem dle zákona č. 297/2021 Sb., o poskytnutí jednorázové peněžní částky osobám sterilizovaným v rozporu s právem a o změně některých souvisejících zákonů, a další související aktivity.

Projekty mohou být rovněž zaměřeny na vzdělávací a informační činnost, tj. pořádání informačních kampaní pro veřejnost na uvedené téma, pořádání odborných konferencí a seminářů, provoz informačních webových portálů, zpracování příkladů dobré praxe (např. formou příručky, včetně zpracování metodiky postupů v dané oblasti), vydávání informačních materiálů, letáků, tiskovin a publikací, které se vztahují k danému tématu.

Výčet uvedených aktivit je možné v rámci projektu kombinovat.

Lhůta pro podání žádosti:

Žádost a veškeré povinné přílohy se podávají prostřednictvím datové schránky nebo v listinné podobě prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb nebo podáním na podatelně Úřadu vlády, a to nejpozději do 15. května 2024.

Hlavní informace o dotačním řízení:

  • Listinná podoba (bez použití aplikace) – formuláře zveřejněny ve výzvě (viz výše), jako příloha č. 6, 7 a 8
  • Realizace projektu od 01.07. do 31.12.2024
  • Až 100% financování
  • Limit 600.000 Kč/projekt

Informace o programu podává Mgr. Klára Kameníková, e-mail: klara.kamenikova@vlada.gov.cz

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty