Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dotace pro rok 2024

30. 8. 2023 9:44

Decentralizace finančních prostředků vyčleněných na financování programů školské primární prevence rizikového chování

Rada vlády pro koordinaci politiky v oblasti závislostí dne 27. června 2023 doporučila a vláda dne 23. srpna 2023 schválila decentralizaci finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu na financování programů školské primární prevence rizikového chování.

Od dotačního řízení na r. 2024 dochází k návratu podmínek financování programů školské prevence rizikového chování do r. 2019, tj. před schválení centralizace finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu na dotační programy protidrogové politiky. Od r. 2024 bude umožněno financovat organizace realizující programy školské primární prevence rizikového chování (PPRCH) souběžně z dotačního řízení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) a z dotačního řízení Úřadu vlády ČR (ÚV ČR). Poskytovatelé programů PPRCH tak nadále nebudou omezováni při podávání žádosti o financování programů PPRCH.

Částečná centralizace prostředků pro financování programů primární prevence rizikového chování do dotačního titulu ÚV ČR se podle Vyhodnocení centralizace finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu na dotační programy protidrogové politiky ukázala jako spíše nesystémový a neefektivní krok. Centralizace finančních prostředků na oblast PPRCH byla schválená v roce 2019 v rámci centralizace finančních prostředků vyčleněných ze státního rozpočtu na realizaci protidrogové politiky. Od r. 2020 tak nebylo možné financovat organizace realizující programy PPRCH souběžně z dotačního řízení MŠMT a z dotačního řízení ÚV ČR.

Informace o centralizaci najdete v souvisejících zprávách.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X