Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv pracovních a poradních orgánů vlády

Stránka byla přesunuta do archivu

4. 3. 2013 15:07

M.Šimůnková vedla jednání Meziresortní koordinační skupiny Strategie boje proti sociálnímu vyloučení

V pátek 1. března se sešli členové Meziresortní koordinační skupiny, která sleduje naplňování vládní Strategie boje proti sociálnímu vyloučení. Jednání vedla vládní zmocněnkyně pro lidská práva.

Cílem společného jednání bylo sledování dosavadního naplňování bodů Strategie jednotlivými resorty a projednávání bodů, u kterých existuje rozpor v tom, zda jsou plněny. Účastníci jednání dále řešili poptávku po změně gescí a spolugescí či úpravu znění některých opatření, včetně možného posunu či vypuštění některých z nich.

Z jednání například vzešlo, že Agentura pro sociální začleňování doplní materiál ministerstva pro místní rozvoj o ubytovnách o souhrn z vlastních výzkumů z prostředí ubytoven, které prováděla v loňském roce.

Nejvíce splněných opatření Strategie má zatím ministerstvo práce a sociálních věcí, a to zejména díky přijetí novely zákona o sociálně-právní ochraně dětí. I nadále bude pokračovat spolupráce Agentury s Úřadem práce ČR a ministerstvem práce při prosazování principů prostupného zaměstnávání, včetně zahrnutí sociálních podniků mezi opatření aktivní politiky zaměstnanosti.

Strategie boje proti sociálnímu vyloučení byla schválena vládou v září roku 2011. Strategie obsahuje 69 opatření rozdělených do šesti tématických oblastí. Do konce roku 2013 má být splněno 32 opatření, u zbývajících 37 opatření je splnění plánováno na rok 2014 či na pozdější dobu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X