Dny otevřených dveří

7. 3. 2010

Den otevřených dveří ve Strakově akademii 7. března 2010

V neděli 7. března 2010 bylo pro veřejnost otevřeno sídlo vlády České republiky - Strakova akademie. Budova Úřadu vlády byla otevřena od 10.00 hod do 17.00 hod, za tuto dobu ji navštívilo 1400 občanů.

 

U příležitosti 160. výročí narození prvního československého prezidenta a prvního předsedy (exilové) vlády Tomáše Garrigue Masaryka měli návštěvníci možnost navštívit sídlo vlády České republiky. V dopoledních hodinách se dne otevřených dveří zúčastnil předseda vlády ČR Jan Fischer.

V rámci prohlídky byli návštěvníci seznámeni s historií Strakovy akademie a se současným využitím budovy, nahlédli do pracovny předsedy vlády, do zasedacího sálu vlády ČR a do nového Tiskového centra.

Součástí prohlídky byla také prohlídka výstavy Vojáci republiky v poli 1914 - 2010, která na 33 panelech prezentuje klíčové okamžiky vojenských dějin naší republiky. Výstava, jež vznikla ve spolupráci s Ministerstvem obrany, prezentuje podíl našich vojáků na konečném vítězství a poukazuje na skutečnost, že se za posledních téměř 100 let vojenské aktivity naší republiky neomezovaly pouze na více či méně známé bojové akce první a druhé světové války. Záštitu nad expozicí převzali předseda vlády ČR Jan Fischer společně s místopředsedou vlády a ministrem obrany Martinem Bartákem.

Návštěvníci Strakovy akademie si mohli zároveň prohlédnout komorní výstavu firmy Granát Trutnov. Úřad vlády prezentoval kolekci šperků, z nichž některé přijali jako dar významní hosté předsedy vlády.

Odkaz na mapu na mapy.cz

Videoreportáž ze dne otevřených dveří:

e-mailemFacebook   twitter

Fotogalerie

Související zprávy