Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

30. 11. 2015 13:48

Žádost o informaci k podnětu Rady vlády pro lidská práva

Žádost o informaci týkající se podnětu Rady vlády pro lidská práva ve věci využívání kamerových a dalších sledovacích systémů.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel Vaše elektronické podání ze dne 4. listopadu 2015, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, jímž žádáte o informaci týkající se podnětu Rady vlády pro lidská práva ve věci využívání kamerových a dalších sledovacích systémů. K Vaší žádosti si dovoluji sdělit následující.

Na základě Vámi zmíněného podnětu nebyl nikdy žádný zákon v paragrafovaném znění vládou schválen ani přijat v legislativním procesu. Provozování kamerových systémů se nadále řídí obecným zákonem o ochraně osobních údajů a v současnosti nejsou vládou vyvíjeny žádné snahy o přijetí speciální právní úpravy kamerových systémů.

Závěrem si Vám dovoluji sdělit, že Vám byla tato informace rovněž poskytnuta v rámci neformální e-mailové komunikace s Mgr. Jakubem Machačkou, vedoucím oddělení sekretariátu Rady vlády pro lidská práva, a to dne 5. listopadu 2015 z e-mailové adresy: Machacka.Jakub@vlada.cz.

S pozdravem

Mgr. Jiří Gaňo
ředitel odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X