Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

30. 11. 2015 14:33

Žádost o informaci k pracovní cestě vicepremiéra Pavla Bělobrádka

Žádost o informaci týkající se pracovní cesty vicepremiéra Pavla Bělobrádka vládním speciálem dne 11.11.2015 na Maltu, kam sebou vzal i manželku a syna.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel Vaše elektronické podání ze dne 13. listopadu 2015, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, jímž žádáte o informace týkající se pracovní cesty vicepremiéra Pavla Bělobrádka vládním speciálem dne 11. listopadu 2015. K Vaší žádosti si dovoluji sdělit následující.

Pan místopředseda vlády Pavel Bělobrádek vzal na služební cestu manželku a syna jako doprovod, přičemž pojištění za sebe a syna platila manželka pana místopředsedy sama. Veškeré další výdaje hradil za manželku a syna sám pan místopředseda.

Závěrem si Vám dovoluji oznámit, že o otázkách „Žádám o sdělení, zda cestování vládním speciálem dne 11.11.2015, vicepremiéra Pavla Bělobrádka, a zejména jeho manželky a syna, bylo v souladu se zákony a právními předpisy, které se vztahují na služební cesty členů vlády.“ a „Je novým směrem české politiky a v kompetenci vlády ČR i do budoucna provozovat rodinné výlety vládním leteckým speciálem a možná úmyslně tak porušovat platné zákonné normy?“ bude námi vydáno samostatné rozhodnutí.

S pozdravem

Mgr. Jiří Gaňo
ředitel odboru právního a kontrolního

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X