Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

30. 11. 2015 13:57

Žádost o informaci ohledně evidence v rejstříku výzkumných organizací

Žádost o informace týkající se evidence Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích v rejstříku výzkumných organizací – subjektů VaVaI, vedeném v Informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Žádost byla specifikována do tří otázek.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 11. listopadu 2015 Vaše písemné podání, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, jímž žádáte o informace týkající se evidence Vaší vysoké školy v rejstříku výzkumných organizací – subjektů VaVaI, vedeném v Informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Svou žádost jste specifikoval do 3 níže uvedených otázek.

1)    Ve kterém časovém období byla Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích v rejstříku výzkumných organizací – subjektů VaVaI v Informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací uvedena a na základě kterého konkrétního rozhodnutí nebo jiného správního úkonu se tak stalo?

2)    V případě, že v některém časovém období Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích v rejstříku výzkumných organizací – subjektů VaVaI v Informačním systému výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, uvedena nebyla, pak na základě kterého rozhodnutí nebo jiného správního aktu se tak stalo?

3)    Žádáme Vás zároveň o poskytnutí daných dokumentů podle odstavce 1) a 2) této žádosti.

K bodu 1. Vaší žádosti si dovoluji uvést, že Vaše Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích je uvedena v seznamu výzkumných organizací na základě usnesení Rady pro výzkum, vývoj a inovace ze dne 30. 9. 2011 k materiálu 267/A4. Rada pro výzkum, vývoj a inovace nejedná, a v daném případě nejednala, ve správním řízení a nevydává a v minulosti nevydávala závazná rozhodnutí.

K bodu 2. Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že Radě pro výzkum, vývoj a inovace není známo, že by Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích nebyla v některém období na seznamu výzkumných organizací.

K bodu 3. Vaší žádosti si Vám v příloze dovoluji zaslat podklad 267/A4 pro jednání Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

S pozdravem

Mgr. Jiří Gaňo
ředitel odboru právního a kontrolního

Příloha
Příloha č. 1 – Výsledek posouzení VO – fáze 1
Příloha č. 2 – Vypořádání připomínkového řízení
Příloha č. 3 – Posouzení VO – fáze 1

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X