Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

30. 11. 2015 14:20

Žádost o zaslání materiálu čj. 1349/15

Žádost o zaslání materiálu, který předložilo Ministerstvo zahraničních věcí na jednání vlády k návrhu na vyslání delegace České republiky, vedené předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v zastoupení prezidenta republiky, na summit tzv. bukurešťského formátu států Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO) v Rumunsku dne 4. listopadu 2015.

Vážená paní,

Úřad vlády ČR obdržel Vaši žádost ze dne 12.11.2015, s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, v níž žádáte o poskytnutí níže uvedených informací.

  1. Materiál, který MZV na jednání vlády předložilo viz. záznam z 42. schůze vlády bod: 32. Návrh na vyslání delegace České republiky, vedené předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v zastoupení prezidenta republiky, na summit tzv. bukurešťského formátu států Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO) v Rumunsku dne 4. listopadu 2015

čj. 1349/15

Vláda projednala materiál předložený ministrem zahraničních věcí a přijala usnesení č. 906.

Z 15 přítomných členů vlády hlasovalo pro 15.

  1. Dokument, který byl předsedou Poslanecké sněmovny České republiky Janem Hamáčkem podepsán (kopie originálu + překlad) při tzv. bukurešťském formátu států Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO) v Rumunsku dne 4. listopadu 2015.

K bodu 1. Vaší žádosti si Vám dovoluji v příloze zaslat Vámi požadované materiály.

K bodu 2. pro Vaši informaci uvádím, že postavení Úřadu vlády ČR je upraveno zákonem č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy ČR, ve znění pozdějších předpisů. Jemu je svěřeno plnění úkolů souvisejících s odborným, organizačním a technickým zabezpečením činnosti vlády a jejích orgánů.

Z výše uvedeného je zřejmé, že Vámi požadované informace se nevztahují k působnosti Úřadu vlády ČR, neboť se dotazujete na informace související s činností Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, příp. Ministerstva zahraničních věcí. Z tohoto důvodu Vaši žádost o informace v zákonné lhůtě s odvoláním na ustanovení § 14 odst. 5 písm. c) zákona, částečně odkládám. Doporučuji Vám obrátit se s Vaší žádostí přímo na Poslaneckou sněmovnu Parlamentu ČR, příp. Ministerstvo zahraničních věcí.

S pozdravem

Mgr. Jiří Gaňo
ředitel odboru právního a kontrolního

 

Příloha
Příloha č. 1 – Průvodní dopis
Příloha č. 2 – Obálka
Příloha č. 3 – Návrh usnesení
Příloha č. 4 – Předkládací zpráva
Příloha č. 5 – Návrh tiskové zprávy
Příloha č. 6 – Další příloha materiálu

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty