Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Poskytnuté informace na žádost v roce 2012 - 2020

21. 4. 2016 17:20

Žádost o zaslání výroční zprávy projektu HateFree

Žádost o zaslání výroční zprávy projektu HateFree Culture a seznamu osob podílejících se na projektu.

Vážený pane,

Úřad vlády ČR obdržel dne 6. dubna 2016 Vaše elektronické podání (doplněné dne 7. dubna 2016), s odkazem na zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), v němž žádáte o zaslání výroční zprávy organizace HateFree Culture a seznamu jejich zaměstnanců.

K této Vaší žádosti si Vám dovoluji sdělit, že v případě HateFree Culture se nejedná o organizaci, ale o celostátní mediální kampaň, která je součástí projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti. Uvedený projekt se skládá z celkem sedmi samostatných aktivit, kterými jsou:

  1. Řízení a administrace projektu,
  2. Celostátní mediální kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti – HateFree Culure,
  3. Regionální vzdělávací aktivity pro policii v Ústeckém a Moravskoslezském kraji,
  4. Vzdělávací aktivity pro žáky a pedagogické pracovníky Ústeckého a Moravskoslezského kraje,
  5. Výzkum nových forem lichvy a migrace v sociálně vyloučených lokalitách,
  6. Evaluace dopadu projektu,
  7. Šíření dobré praxe v sociálně vyloučených lokalitách.

Mediální kampaň, známá pod názvem HateFree Culture, byla spuštěna v roce 2014 a klade si za cíl přimět zejména mladé uživatele internetu (cílová skupina 15-25) ke kritické reflexi informací z mediálního prostoru, které se týkají xenofobie a vzájemného soužití. Konstantním působením zejména na sociálních sítích se snaží kultivovat veřejnou diskusi na tato problematická a nepopulární témata, poskytuje platformu pro debatu a sdílení důležitých informací.

Co se týče Vašeho požadavku na zaslání výroční zprávy HateFree Culture, dovoluji si Vás informovat, že ke kampani samotné, a tedy ani k projektu HateFree nejsou vytvářeny výroční zprávy, nicméně na internetových stránkách: www.socialni-zaclenovani.cz je možné nalézt výroční zprávy o činnosti Agentury pro sociální začleňování, která celý projekt zajišťuje. Ve výroční zprávě z roku 2014, kterou si Vám dovoluji zaslat v příloze, se mimo jiné hovoří i o Kampani proti rasismu a násilí z nenávisti. Výroční zpráva za rok 2015 bude na uvedených internetových stránkách uveřejněna v průběhu letošního roku poté, co bude předložena Vládě ČR k projednání a následně schválena.

K Vaší žádosti o zaslání seznamu zaměstnanců si Vám níže dovoluji zaslat seznam osob, které se podílejí na projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti.

  • Nikola Křístek
  • Mgr. Lukáš Houdek
  • Mgr. Eva Růtová
  • Mgr. Rut Dvořáková
  • Mgr. Zuzana Korecká
  • Bc. Petra Hubková
  • Mgr. Adam Podhola
  • Marie Škardová
  • Jaroslav Cejnar
  • Bc. Veronika Jírů

S pozdravem

Mgr. Jiří Gaňo, v. r.
ředitel odboru právního a kontrolního

 

Příloha
Příloha č. 1 – Výroční zpráva o činnosti ASZ za rok 2014

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Připojené dokumenty