Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Dny otevřených dveří

28. 10. 2006 13:43

Den otevřených dveří ve Strakově akademii 28. října 2006

Strakova Akademie zpřístupněna při příležitosti dne vzniku samostatného československého státu.

28. října 2006, v den státního svátku Československé republiky, byly veřejnosti zpřístupněny prostory Úřadu vlády ČR. Den otevřených dveří se ve Strakově akademii uskutečnil poprvé v roce 1997 u příležitosti 100. výročí jejího otevření. Od té doby se konal každoročně s výjimkou roku 2005, kdy Úřad vlády ČR umožnil, po více než padesáti letech, prohlídku Kramářovy vily.

V letošním roce byl pro návštěvníky připraven odborný výklad o historii nadace hraběte Straky, o české státnosti, ale i o architektonickém vývoji této budovy. Návštěvníci si prohlédli pracovnu premiéra, jednací síň vlády, tiskový sál a další prostory, tvořící zázemí činnosti české vlády. Dále obdrželi brožurku se současnými a archivními fotografiemi a pohlednice. Pohlednice měli pak možnost vhodit do připravené schránky a Úřad zajistil jejich odeslání na vyplněnou adresu. Tuto možnost využilo 490 návštěvníků. Mnozí z nich pak zaznamenali své dojmy na tzv. Pamětní listy. Během dne uvítal občany premiér Mirek Topolánek a téměř hodinu ochotně odpovídal na jejich dotazy. Se skupinou studentů se pak v jednacím sále uskutečnilo „Zasedání nejmladší vlády v historii ČSR“.

Den otevřených dveří se setkal s velikým ohlasem. Příležitost navštívit Strakovu akademii využilo téměř 2000 návštěvníků, z nichž převážná část hodnotila celou akci velmi pozitivně. Pro velký zájem byla zavírací hodina posunuta ze 16 na 17 hodinu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie