Dny otevřených dveří

18. 4. 2024 12:42

Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Benešova vila v Sezimově Ústí bude i letos přístupná šest dní v týdnu.
Benešova vila v Sezimově Ústí bude i letos přístupná šest dní v týdnu.
Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření otevírací doby. Díky prohloubení spolupráce Úřadu vlády a Husitského muzea v Táboře bude Památník a Benešova vila zpřístupněna od úterý do neděle vždy od 9 do 16 hodin.

Šestidenní otevírací doba navazuje na úspěšnou loňskou sezónu, která do vily přilákala od července do října více než 11 tisíc návštěvníků. Připomenutí odkazu významného prvorepublikového politika Edvarda Beneše nabízíme i letos ve spolupráci s Husitským muzeem. Plníme tak přání jeho ženy Hany Benešové, která chtěla, aby byla vila přístupná veřejnosti,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Připravený je návštěvnický okruh, který začíná u Památníku a pokračuje procházkou přilehlým parkem k vile Benešových, další část prohlídky se odehrává v samotné vile. Návštěvníci budou moci opět využít audioprůvodce a poslechnout si informace o manželech Benešových a jejich životě v Sezimově Ústí, historii a vybavení vily.

Prohlídka nevyžaduje rezervaci předem. U větších skupin nad 15 osob je doporučena rezervace předem v pokladně Památníku.

Památka připomínající druhého československého prezidenta a jednoho z nejvýznamnějších prvorepublikových politiků bude zpřístupněna od 1. května do 30. září hned šest dní v týdnu, a to vždy od úterý do neděle. V říjnu pak bude mimořádně otevřeno na státní svátek 28. října.

Čas posledního vstupu do expozic je v 15 hodin. Poslední vstupenky bude možné zakoupit nejpozději 60 minut před koncem provozní doby.

Přístup k hrobce Edvarda Beneše (v dolní zahradě) je otevřen do 31. října 2024.

Otevírací doba Benešovy vily

Květen až září

Pondělí: zavřeno
Úterý až neděle: od 9 do 16 hodin
Výjimečně bude Benešova vila uzavřena pro veřejnost od pondělí 23. 9. do pátku 27. 9. 2024 z důvodu organizace divadelního představení.

Říjen

28. 10: od 9 do 16 hodin

Kontakt pro rezervaci skupin v Památníku: +420 381 261 674, e-mail: objednavky@husitskemuzeum.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie