Aktuálně

10. 12. 201218:29

Premiér: Zapojování zdravotně postižených do běžného života je naše morální povinnost

Předseda vlády se zúčastnil slavnostního vyhlášení výsledků 19. ročníku soutěže o Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Podpora integrace osob se zdravotním postižením do společnosti je naším dlouhodobým úkolem. Nejenom na úrovni vlády, ale nás všech, celé veřejnosti. Péče o zapojování lidí se zdravotním postižením do běžného života je naše morální povinnost,“ uvedl premiér Petr Nečas.

Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany za publicistické práce zaměřené na problematiku zdravotního postižení uděluje výbor od roku 1994 dílům, která nejvhodnějším a nejlepším způsobem upozorňují na problematiku zdravotního postižení. Hlavním měřítkem jejich posuzování je schopnost práce oslovit širokou veřejnost a pozitivně ovlivnit její přístup k osobám se zdravotním postižením. Předseda vlády dodal: „Za uplynulých osmnáct ročníků bylo posouzeno přes tisíc projektů. Všechny tyto projekty jsou stejně důležité jako ty vítězné.“

Ceny jsou udělovány ve 3 kategoriích – tiskové, rozhlasové a televizní. V letošním ročníku bylo hodnoceno 68 prací, které posuzovala nezávislá devítičlenná porota.

Premiér: zapojování zdravotně postižených do běžného života je naše morální povinnostPředseda vlády předal ceny v tiskové kategorii. Vyhlašování a předávání cen se zúčastnila také  ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně VVZPO Ludmila Müllerová  a zmocněnkyně vlády pro lidská práva a výkonná místopředsedkyně VVZPO Monika Šimůnková.

Seznam oceněných

Tisková kategorie

Rozhlasová kategorie

Televizní kategorie