5. 7. 201313:33

Vyhlášení mimořádného dotačního řízení na r. 2013 pro oblast patologického hráčství

Dotační řízení na nově schválenou oblast podpory v r. 2013. Výše finančních prostředků k rozdělení je celkem 5 mil. Kč. Uzávěrka přihlášek: 2. srpen 2013.

Dotační řízení 2013 pro oblast patologického hráčství se řídí Směrnicí vedoucího Úřadu vlády České republiky č. 20/2011 o poskytování neinvestičních dotací k financování programů protidrogové politiky ve znění Směrnic vedoucího Úřadu vlády České republiky č. 9/2012 a č. 3/2013. Nová oblast podpory v rámci programu protidrogové politiky se zaměření na oblast patologického hráčství byla schválena Radou vlády pro koordinaci protidrogové politiky dne 18. 6. 2013. Výše alokovaných finančních prostředků na danou oblast je 5 mil. Kč.

Toto mimořádné dotační řízení bude probíhat písemnou formou na formulářích, které jsou v připojených dokumentech. Všechny dokumenty zasílejte ve dvou originálech. Žadatelé si mohou stáhnout formuláře také ze stránek http://dotace-drogy.vlada.cz. Noví žadatelé (tj. ti kdo dosud nejsou registrovaní v elektronické aplikaci dotace-drogy.vlada.cz pro r. 2013) musí k žádosti přiložit také vyplněný registrační formulář (viz připojené dokumenty).

Seznam dokumentů, které jsou součástí žádosti

Okruh oprávněných subjektů

Konkrétně to jsou organizace/programy, které se podstatnou částí své činnosti věnují problematice nelátkových závislostí - patologického hráčství - nebo takovou službu či program zřizují.

Okruh podporovaných aktivit

Projekty podporující poradenství v oblasti nelátkových závislostí, především problémovým/patologickým hráčům, jejich rodinám a okolí, služby zabývající se léčbou patologického hráčství, projekty zabývající se zvýšením informovanosti a poskytováním informací v oblasti prevence a řešení negativních dopadů hazardu, projekty zaměřené na komplexní řešení problémů s gamblingem v komunitách, projekty zaměřené na sběr, a analýzu dat a informací v oblasti nelátkových závislostí

Termín a způsob zaslání žádostí o dotaci


Žádosti včetně povinných příloh zašlete do 2. srpna 2013 ve dvou originálních vyhotoveních (originály nebo úředně ověřené kopie) na adresu:

Úřad vlády České republiky
nábřeží Edvarda Beneše 4
118 01 Praha 1 - Malá Strana

Rozhodující je datum na razítku podací pošty, v případě osobního doručení razítko podatelny Úřadu vlády České republiky Všechny dokumenty zasílejte, prosím, najednou s průvodním dopisem obsahujícím seznam zaslaných dokumentů.

Dokumenty současně zašlete ve stejném termínu elektronicky na tyto e-mailové adresy:
opk@vlada.cz a kopii na adresu: peska.jiri@vlada.cz  

Informace, která musí být uvedena v žádosti, nebo její příloze:

 V rámci žádosti nebo přílohou k žádosti popište, jak plánujete udržet aktivity projektu, pokud na rok 2014 neobdržíte dotaci od RVKPP. Tato podmínka není nutná u jednorázových projektů (např.: konference, vzdělávací akce, informační akce, apod.).

Poznámka:  Tento požadavek na informaci k udržitelnosti aktivit byl publikován 21. 7. 2013 ve 14:35 hod.

 

Na dotazy odpovídá Jiří Peška, tel.: 296 153 265 nebo e-mail: peska.jiri@vlada.cz

Poznámka:

Všechny formuláře jsou zveřejněny ve dvou verzích - k vyplnění ve formátu doc resp. xls pro žadatele, kteří mají k dispozici software pro tyto formáty. A dále v PDF verze určené pro informaci o obsahu formuláře. Pokud by žadatel neměl k dispozici software pro vyplnění žádosti ve formátu doc a xls, může se obrátit na Jiřího Pešku, viz kontakty výše.