Dny otevřených dveří

23. 10. 201310:33

Sídlo českých premiérů se otevírá 28. října veřejnosti

Kramářova vila, sídlo českých premiérů, se opět po čase otevírá veřejnosti. Přístupná bude v den státního svátku 28. října. Stejně se otevře pro veřejnost i Benešova vila v Sezimově Ústí, kterou budou moci lidé navštívit o prodlouženém víkendu 26. – 28. října.

Stalo se již tradicí Úřadu vlády zpřístupňovat reprezentační prostory vlády široké veřejnosti. I letos umožníme občanům u příležitosti státního svátku, podívat se do míst významně spojených s historií našeho státu,“ vysvětluje vedoucí úřadu Radek Augustin.

Zájemci o interiéry a exteriéry Kramářovy vily se mohou těšit na prohlídku interiérů i zahrady doprovázenou odborným výkladem průvodců, a to nejen o historii vily ale i o jejích majitelích Naděždě Kramářové a Karlu Kramářovi.

Podobně v Sezimově Ústí uvidí návštěvníci oblíbené zákoutí prezidenta Edvarda Beneše, jídelnu, pracovnu a ložnici. Interiér je vybaven starožitnostmi a dobovým nábytkem, kterým svůj dům vybavili manželé Benešovi. Součástí komentované prohlídky je též procházka přilehlým parkem.

Letos připadá Den otevřených dveří v Kramářově vile na pondělí 28. října, a vila bude zpřístupněna od 10 do 16 hodin. Benešovu vilu mohou v Sezimově Ústí navštívit lidé od soboty 26. do pondělí 28. října také mezi 10. a 16. hodinou.

Kramářova vila

Termín: 28. října od 10 do 16 hod.
Adresa: Gogolova 212/1, Praha 1
Více informací naleznete na stránce věnované Kramářově vile.

Benešova vila

Termín: 26. – 28. října od 10 do 16 hod.
Adresa: Dr. E. Beneše 201, Sezimovo Ústí I.
Více informací naleznete na stránce věnované Benešově vile.