Aktuálně

10. 1. 201614:13

Premiér Sobotka pokračuje v roce 2016 v setkávání s vrcholnými představiteli Evropské komise

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pondělí 11. ledna 2016 přijme na Úřadě vlády ČR vysokou představitelku EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku a místopředsedkyni Evropské komise Federicu Mogheriniovou. Premiér tak pokračuje v setkávání s vrcholnými představiteli Evropské komise.

Hlavními tématy pondělního jednání předsedy vlády Sobotky a místopředsedkyně Evropské komise Mogheriniové bude bezpečnostní situace v Evropě, Globální bezpečnostní strategie a rovněž řešení migrační krize.

V roce 2015 se premiér Sobotka opakovaně sešel se stálým předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem, jednal s předsedou Evropské komise Jean-Claude Junckerem a předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem.

V Praze premiér přijal a jednal v průběhu loňského roku například s Cecilii Malmströmovou, eurokomisařkou pro obchod, Elżbietou Bieńkowskou, eurokomisařkou pro vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky, Corinou Crețu, eurokomisařkou pro regionální politiku a s dalšími členy Evropské komise.