Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 2. 2008 8:05

Mezinárodní den bezpečnějšího internetu

Mezinárodní iniciativa Bezpečnější internet (Safer Internet) je součástí rámce Akčního plánu pro bezpečnější internet (Safer Internet Action Plan), přijatého Evropskou komisí.

Součástí plánu je jak sledování obsahu internetových stránek doprovázené případnými zásahy proti závadným a ilegálním webům. Pozornost je věnována také osvětě a zvyšování povědomí běžných uživatelů o nebezpečí na internetu a obraně proti němu. Zvláštní pozornost program věnuje především dětem a mladistvým uživatelům internetu, kterým kontakt se závadným materiálem může způsobit větší újmu než dospělým. Ministerstvo vnitra pořádá u příležitosti mezinárodního dne bezpečnějšího internetu Safer Internet Plus tiskovou konferenci, které se zúčastní ministr vnitra Ivan Langer a partneři projektu Saferinternet.

Ministr vnitra Ivan Langer také vyhlásí soutěž pro mládež MOBILSTORY 2008, nad kterou převzal záštitu. Koordinátor projektu Saferinternet.cz Pavel Vichtera představí český projekt (Czech Safer Internet Combined Node), který získal podporu Evropské unie v rámci programu Safer Internet. Cílem tohoto projektu je zvýšit povědomí českých uživatelů internetu, zejména dětí, pedagogů a rodičů o možných hrozbách světové sítě, ale také vyvolat diskuzi, která napomůže definovat, co je to závadný či škodlivý obsah, co lze považovat za riziko, jak se potenciálním hrozbám vyhnout.

Důležité odkazy:

Projekt Safer Internet
Informace Evropské komise k projektu

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie