Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

6. 3. 2008 9:50

Vydána informační brožura pro širokou veřejnost k českému předsednictví

Útvar místopředsedy vlády pro evropské záležitosti Alexandra Vondry vydává v těchto dnech informační brožuru pro občany k přípravám českého předsednictví v první polovině 2009.

Brožura si klade za cíl přijatelnou formou informovat širokou veřejnost o přípravách předsednictví ČR v Radě EU v první polovině roku 2009, kdy převezmeme předsednické křeslo od Francie, a také seznámit občany obecně s tím, co institut předsednictví obnáší v praxi. Občané se tak mimo jiné mohou dozvědět jaké jsou priority českého předsednictví, kolik a jaká zasedání se budou konat na území ČR, ale i například jak probíhá příprava úředníků, zda znamená předsednictví zvýšené bezpečnostní riziko, či zda a jak je možné se na přípravách předsednictví podílet.

Široká veřejnost může obdržet výtisk brožury zdarma v regionálních Eurocentrech, které jsou ve všech krajských městech. Bližší informace www.euroskop.cz/eurocentra. V elektronické verzi je brožura k dispozici na internetových stránkách Úřadu vlády ČR http://eu.vlada.cz, kde budou také zveřejňována aktuální znění odpovědí a nové otázky.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie