Aktuálně

25. 4. 2008 16:38

Premiér Mirek Topolánek oznámil poskytnutí historicky jedinečné podpory , dobrovolní hasiči dostanou 300 milionů korun

Předseda vlády Mirek Topolánek se dnes společně s ministrem vnitra Ivanem Langerem setkali s představiteli Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Po společném jednání premiér na tiskovém briefingu oznámil rozhodnutí o poskytnutí jedinečné finanční podpory dobrovolným hasičům.

Jednání se zúčastnili představitelé Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, České hasičské jednoty, Moravské hasičské jednoty a Hasičského záchranného sboru ČR. Předáním stuhy předsedy vlády a jejím zavěšením na centrální prapor premiér vyjádřil symbolické poděkování za obětavou práci, kterou členové hasičských sborů vykonávají ve prospěch svých spoluobčanů. Zároveň premiér oznámil rozhodnutí o poskytnutí 300 milionů korun na výstroj 33 330 dobrovolných hasičů. Speciální oděv a ochrannou obuv tak dostanou členové dobrovolných hasičských sborů v 5550 obcích České republiky. Historicky jedinečnou podporu vlády poskytne i těm nejmenším obcím, které nikdy předtím od státu neobdržely žádnou formu finanční podpory na úctyhodnou práci, kterou vykonávají.

Starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter premiérovi M. Topolánkovi předal velitelský mečík a poděkoval za rozhodnutí podpořit dobrovolné hasiče. Premiér následně jménem občanů České republiky představitelům Sdružení poděkoval za jejich činnost, která je spíše než prací skutečným posláním.

Další snímky ze setkání si prohlédntěte ve FOTOGALERII.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie