Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 5. 2008 12:53

Návštěva premiéra České republiky na FOB Shank v Lógaru

Předseda vlády Mirek Topolánek se seznámil s aktuální situací v provincii Lógar, kde besedoval s příslušníky mise vyslanými do této provincie. Přinášíme aktuální fotografie.

Dnes 8. května 2008 v ranních hodinách navštívil příslušníky 1. kontingentu AČR PRT Lógar premiér České republiky Mirek Topolánek v doprovodu náměstka ministryně obrany MUDr Martina Bartáka, náčelníka generálního štábu generálporučíka Vlastimila Picka a ředitele společného operačního centra brigádního generála Miroslava Bálinta.

S aktuální situací v provincii Lógar seznámil premiéra velitel kontingentu plukovník Střecha: „Nebudu Vám tady tvrdit, že v Lógaru je bezpečno. Počet útoků na koaliční vojska s příchodem léta stoupá. Přesto jsme připraveni nadále plnit operační úkol, ujistil premiéra plukovník Střecha. O rekonstrukčních projektech a práci civilní části hovořil s premiérem Václav Pecha, vedoucí civilní části.

Zbytek krátké návštěvy strávil premiér venku na základně Shank na besedě s příslušníky 1. kontingentu AČR mise ISAF PRT Lógar. „Dnes je 8. května a Česká republika slaví konec druhé světové války. Přijel jsem za Vámi, protože tady válka neskončila. Věřte mi, není těžší rozhodnutí než vyslat české muže a ženy do války. Nikdy bych Vás sem neposlal, kdybych nebyl přesvědčen, že tato mise má smysl. Jsem hrdý na to, jakou tady děláte práci,“ řekl vojákům Mirek Topolánek.

Před odletem zpět do republiky předal premiér pamětní mince dvěma vojákům, kteří se aktivně podíleli na poskytnutí první pomoci zraněným kolegům při incidentu ze dne 30. dubna 2008.

Dnes v 17:50 je plánován přílet pravidelného zásobovacího letu z Afghánistánu na letiště Praha - Kbely, se kterým se vrací předseda vlády Mirek Topolánek z mimořádné návštěvy českých vojáků v provincii Logar. Po přistání bude následovat krátké prohlášení premiéra.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Připojené dokumenty

Fotogalerie [F] fotogalerie