Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

20. 5. 2008 12:27

Ministerstvo školství vyhlásilo výzvu pro výraznou podporu vysokým školám

Až do 19. září mohou vysoké školy navrhovat projekty, na které mohou dostat dotaci z evropského programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Od tohoto dne je tedy již možné začít vyplňovat individální projektové záměry prostřednictvím přihlášky Benefit7. Vzhledem k tomu, že předkladateli projektů budou vysoké školy, které čeká zkouškové období a prázdniny, byl termín k ukončení výzvy stanoven až na 19. září 2008. Vytvořil se tak dostatečný prostor pro přípravu a odevzdání jednotlivých projektů. Uvádí to tisková zpráva Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy z pondělí 19. května.

Alokace na tuto výzvu je tentokrát 1 209 000 000 Kč. Minimální možná podpora pro jeden projekt je stanovena částkou 1 mil. Kč, maximální pak činí 20 mil. Kč. V rámci programu bude poskytována podpora formou nevratné finanční pomoci (dotace). Vybraným příjemcům bude poskytnuta zálohová platba ve výši 25℅ odhadovaných výdajů. Výše finanční podpory na individuální projekt dosahuje 100 ℅ způsobilých výdajů projektu, 85 ℅ ze zdrojů ESF a 15 ℅ z rozpočtu ČR.

Detailní informace, včetně textů výzvy a a příloh nabízejí stránky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie