Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Tiskové zprávy

3. 6. 2008 15:59

Na webu Úřadu vlády přibyly nové rubriky 3. 6. 2008

Od června jsou na webových stránkách Úřadu vlády ČR nové rubriky: Téma, On-line rozhovor, Na pravou míru a Představujeme. Úřad vlády reaguje na stále rostoucí návštěvnost vládního portálu www.vlada.cz, na světový trend v představování vlád na internetu, a tím se snaží zlepšit a zkvalitnit komunikaci s veřejností.

Aktuálním tématem webových stránek vlády je pro následující dny příprava českého předsednictví v Radě Evropské unie v první polovině roku 2009. V rubrice Téma jsou základní informace, včetně odkazu na obsáhlý materiál o prioritách České republiky pro předsednictví. Portál vlády představuje náměstky místopředsedy Alexandra Vondry zodpovědné za přípravu předsednictví. Po stránce organizační má přípravy na starosti náměstkyně Jana Hendrichová, zatímco obsahová stránka a priority jsou doménou náměstka Marka Mory. Ve středu 4. června od 10:00 budou oba v on-line rozhovoru odpovídat na dotazy návštěvníků vládního webu.

Kromě zmíněného přibyla také nová rubrika Na pravou míru. V ní čtenáři najdou informace, které se většinou do médií nedostanou nebo které reagují či dementují zprávy sdělovacích prostředků. Aktuální článek „Zahraniční cesta není dovolená“ vysvětluje, proč premiér absolvuje tolik oficiálních zahraničních cest a jak jsou přínosné pro Českou republiku. Tiskový odbor Úřadu vlády ČR v současnosti připravuje další novinky na webových stránkách www.vlada.cz. V následujících měsících se objeví rubriky, jako je Komentář předsedy vlády, kde bude premiér Mirek Topolánek reagovat ve zvukové podobě na aktuální události, nebo rubrika Za premiérem, ve které bude předseda vlády prostřednictvím televizního rozhovoru odpovídat na dotazy veřejnosti. Webové stránky také získají do konce roku nový design.

Web Úřadu vlády sleduje činnost předsedy vlády Mirka Topolánka a zveřejňuje informace o činnosti vlády, a to prostřednictvím aktualit, tiskových zpráv, avíz, záznamů z tiskových konferencí, projevů premiéra nebo fotogalerií. Prostřednictvím internetových stránek má být uspokojena velká poptávka po informacích týkajících se činnosti premiéra.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie