Aktuálně

13. 10. 2008 14:47

Premiér se shodl s analytiky, že finanční sektor je zdravý

Finanční sektor v České republice je zdravý. Shodli se na tom dnes předseda vlády Mirek Topolánek s analytiky významných finančních institucí. Premiér tak pokračuje v sériích konzultací k finančním otázkám.

Finanční trhy - ilustrační obrázekZe závěru dnešní schůzky vyplývá, že česká ekonomika a finanční sektor mají zdravý základ. „Pokud se nás dotknou dopady současné situace na světových finančních trzích, pak pouze zprostředkovaně. Česká vláda a centrální banka přitom disponují dostatečnými nástroji k udržení důvěry a stability finančního sektoru,“ říká k závěrům schůzky premiér Mirek Topolánek.  V souvislosti s posledními kroky evropských vlád před nadcházejícím jednáním Evropské rady v Bruselu zúčastnění konstatovali, že jakékoli rozvolňování Paktu stability podrývá důvěru v eurozónu. Porušování finanční disciplíny ohrožuje dlouhodobou stabilitu a důvěryhodnost finančního sektoru a projektu společné měny. Vyvolává také nové otázky nad časovým horizontem nahrazení české koruny eurem. 

Dnešní schůzky s premiérem se zúčastnili zástupci České spořitelny, ČSOB, Raiffeisen Bank, J&T Bank, Patria Finance, WOOD&Company, Atlantik FT a Cyrrus, Next Finance.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie