Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

MUDr. Jiří Besser

MUDr. Jiří Besser

ministr kultury od 13. července 2010 do 16. prosince 2011

Osobní údaje:

Jiří Besser se narodil 4. srpna 1957 v Berouně.

Po třiceti letech se rozešel s manželkou Janou, se kterou má 2 syny. Mgr. Bc. Jiřího – 1981, který vystudoval VŠ hotelovou a Právnickou fakultu UK v Praze a dnes působí jako advokát, a Honzu – 1982, který je profesionálním hokejistou a inline hokejistou. V současné době žije s Blankou Kosinovou, se kterou vychovává 3 děti, Barboru – 1989, Jana – 1990 a Františka – 1999.

Vzdělání:

Od roku 1976 byl studentem Fakulty všeobecného lékařství University Karlovy v Praze, oboru stomatologie. Zde promoval v roce 1981. V roce 1985 úspěšně dokončil postgraduální studium v oboru stomatologie atestací I. stupně.

Profesní a veřejné činnosti:

V roce 1992 vybudoval soukromou stomatologickou praxi s laboratoří, ale ze zdravotních důvodů v ní nezačal sám pracovat a celé její provozování přenechal manželce Janě, rovněž zubní lékařce.

Začal podnikat v oblasti obchodu, realit a reklamě, stal se prezidentem berounského hokejového klubu. V roce 1994 byl osloven berounskou Okresní hospodářskou komorou, aby se zapojil do komunální politiky.

V listopadu 1994 byl poprvé zvolen starostou svého rodného města Beroun a v současné době působí v této funkci již čtvrté volební období.

Od roku 2000 do roku 2008 spoluvlastnil s bývalým hokejovým reprezentantem Leo Gudasem rodinnou firmu AD PUK s.r.o., která provozuje stejnojmenný hotel, soustřeďuje se na incoming zahraničních sportovců a turistů do ČR a zabývá se výrobou a distribucí luxusních dárkových předmětů.

Jiří Besser je předsedou dozorčí rady Úpravny vody Želivka a.s., kde zastupuje zájmy obcí od Kladna po Havlíčkův Brod a aktivním účastníkem Projektu N.E.W.S., tj. projektu holandské vlády na pomoc rozvojovým zemím.

Osobní stránky:

http://www.besser.cz/

vytisknout   e-mailem   Facebook   twitter