Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 7. 2013 12:35

Nečasova vláda se sešla naposledy

Vládní kabinet se dnes naposledy sešel pod vedením předsedy vlády Petra Nečase.

Na svém posledním jednání vláda projednala například změnu nařízení vlády v oblasti použití prostředků Státního fondu rozvoje bydlení či podporu dobrovolných hasičů v souvislosti červnovými povodněmi.

Premiér Petr Nečas na tiskové konferenci po jednání mimo jiné poděkoval novinářům za spolupráci. „Vzhledem k tomu, že před vás dnes předstupuji naposled jako předseda vlády byť v demisi, dovolte mi, abych vám poděkoval za vaši spolupráci po celou dobu mého politického působení i po dobu mého působení v pozici předsedy vlády a popřál vám, zástupcům médií, hodně osobních a pracovních úspěchů,“ řekl odcházející premiér.

Petr Nečas byl jmenován prezidentem Václavem Klausem do funkce předsedy vlády 28. června 2010 po parlamentních volbách, ve kterých ODS, TOP 09 a Věci veřejné deklarovaly možnou koaliční spolupráci. Vláda byla jmenována 13. července a byla složena celkem z patnácti členů. V průběhu tří let se na ministerských postech vystřídalo dalších čtrnáct ministrů.

Prezident Miloš Zeman 17. června 2013 přijal demisi předsedy vlády Petra Nečase a jeho vlády a pověřil jej vedením vlády do jmenování vlády nové.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie