Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

26. 5. 2009 14:13

J. Fischer: Se šéfredaktory jsme se shodli na vytvoření expertní skupiny

Dámy a pánové, jak jistě víte, já jsem obdržel dopis od šéfredaktorů řady českých médií, prestižních českých médií, který vyjadřoval nespokojenost se zněním tzv. říkejme tomu náhubkový zákon.

Pro mě ta situace byla taková, že jsem považoval za užitečné je pozvat, což se dneska stalo, ta debata k tomu byla velice korektní, velice věcná a já jsme vyslechl jejich argumenty. Dohodli jsme se na tom, že v prvé řadě budeme očekávat výrok Ústavního soudu, protože je v té věci podaná ústavní stížnost, jak také dobře víte, včera vláda vyslovila souhlas s tou poslaneckou iniciativou Kateřiny Jaques a dalších poslanců na novelizaci zákona.

Nicméně jsme se dohodli s pány šéfredaktory, že budeme v kontaktu, oni vytvoří určitou expertní skupinu a pan ministr Kocáb se potom ujme koordinace toho, že vláda začne promýšlet, jak ten zákon novelizovat, my to nestihneme udělat tak, aby sněmovna tu novelu projednala, ale může to tady zůstat jako návrh legislativní předlohy, který si buď osvojí nebo neosvojí příští vláda.

Čili, vycházíme z toho, že zákon je účinný, že je platný, že ho respektujeme, to asi musíme samozřejmě všichni, ale shledáváme důvody proto zapracovat na případné novele a s tím budeme se zástupci médií, jejich experty v kontaktu. Zodpovědný za to bude ministr Kocáb, a já samozřejmě vždycky se budu zajímat o to, jak ty práce probíhají.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Zvuková příloha

J. Fischer: Se šéfredaktory jsme se shodli na vytvoření expertní skupiny

Související zprávy