Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Archiv zpráv minulých vlád

Stránka byla přesunuta do archivu

17. 1. 2011 13:26

Premiér k novému ministru životního prostředí, 17. ledna 2011

Klíčovým úkolem ministra Chalupy je obnovení důvěry

„Já jsem přesvědčen, že pan ministr Chalupa bude uplatňovat na ministerstvu především to, čemu já říkám politika zdravého rozumu – tzn. neideologický, nedogmatický přístup, který skutečně se bude zaměřovat na zvyšování kvality životního prostředí, které chceme mít v dobrém stavu právě proto, aby se v této zemi dobře žilo deseti milionům občanů a především, abychom ji předali v dobrém stavu našim dětem a vnukům. Koneckonců od nich ji jakoby i v přeneseném slova smyslu máme půjčenou.

Z toho pohledu jsem přesvědčený, že právě součástí politiky zdravého rozumu je i schopnost naslouchat jiným vyhraněným názorům a kriticky si je přebrat, zda na nich náhodou něco není, takže je tím správným krokem, který tento resort bude uplatňovat.

Jsem si samozřejmě plně vědom toho, že pan ministr nastupuje do resortu, který i z hlediska problémů, které se tady vyskytly, na konci minulého roku, je v nelehké situaci. Určitě to bude jedna z prvořadých priorit, které se bude věnovat. Obnovení důvěry v toto ministerstvo a podřízené složky, které jsou součástí tohoto resortu, je bezesporu klíčovým úkolem pana ministra,“ řekl premiér Nečas po jmenování ministra životního prostředí Tomáše Chalupy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Zvuková příloha

Premiér k ministru životního prostředí, 17. ledna 2011

Související zprávy