Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 5. 2014 9:30

Premiér ČR Bohuslav Sobotka: Vítězství proevropských stran je dobrou zprávou pro ČR i EU

Česká republika má za sebou v pořadí třetí volby do Evropského parlamentu, rád bych poděkoval všem voličům, kteří k volbám přišli a rozhodovali o dalším směřování ČR v Evropské unii.

Jsem velice rád, že v České republice zvítězily strany s proevropskými programy, které sdílejí myšlenky evropské integrace a posilování pozice ČR v EU.

Právě skončené volby se zároveň zapisují do historie svou nejnižší volební účastí. Jsem přesvědčen, že tento stav má své kořeny v negativistické protievropské politice předchozích pravicových vlád, stejně jako v potřebě zlepšit fungování institucí EU a jejich přiblížení občanům.

Vládě ČR se za prvních sto dnů fungování podařilo začít napravovat jméno i postavení ČR v EU, chceme pokračovat v dalším posilování pozice naší země v unii tak, abychom byli schopni odpovědně prosazovat naše národní zájmy, podporovat české hospodářství a vytvářet za pomoci nových investic i peněz z fondů EU nová pracovní místa.

Volby rozhodly o tom, že ČR bude v Evropském parlamentu pokračovat v proevropské politice. Tento jasný signál je pozitivní nejen pro vládu ČR, ale rovněž pro naše evropské partnery.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie