Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 3. 2015 10:06

B. Sobotka: Evropská komise souhlasí se služebním zákonem, podmínkou pro čerpání evropských peněz

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

V pátek odpoledne jsem obdržel dopis od předsedy Evropské komise Jean-Claude Junckera, ve kterém mi potvrdil, že Evropská komise souhlasí s úpravami služebního zákona a jeho konečnou podobou. Česká republika tak oficiálně splnila nejdůležitější podmínku Evropské komise na cestě k čerpání evropských peněz. První výzvy k vybraným operačním programům by tak mohly být vyhlášeny v nejbližších týdnech. Předseda Evropské komise zároveň pochválil naši úzkou spolupráci s Evropskou komisí, díky které byl služební zákon dotažen do úspěšného konce.

Aktivní jednání s našimi evropskými partnery a především schopnost dohodnout se ukazují, že na rozdíl od předchozích vlád naše sliby plníme a po třinácti letech jsme dotáhli do zdárného konce konečnou podobu služebního zákona, který nám zajistí skutečně profesionální státní správu.

Ve chvíli, kdy byla odstraněna hlavní překážka čerpání EU fondů, je na jednotlivých resortech, aby dotáhly projednání svých operačních programů s Evropskou komisí. Čím rychleji začneme schvalovat první výzvy, tím dříve podpoříme růst naší ekonomiky novým přílivem peněz.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie