Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 4. 2017 21:28

Bohuslav Sobotka: Pokračujeme v boji s kyberkriminalitou, navýšíme počty expertů NBÚ

Jsem rád, že vláda dnes schválila můj návrh na vytvoření kapacity Národního bezpečnostního úřadu pro zvyšování kybernetické bezpečnosti České republiky. V praxi to bude znamenat, že se zvýší počet zaměstnanců Národního centra kybernetické bezpečnosti o dvacet expertů na metodiku, prevenci a vzdělávání. Tito odborníci vytvoří týmy poskytující komplexní metodickou podporu konkrétním subjektům, které o ni požádají, což je nový úkol, který vláda úřadu uložila.

Jde o další významný krok, který pomůže naší snaze o potírání kybernetické kriminality.

Na dnešním jednání vlády jsme také vyslechli zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti ČR za rok 2016 a o naplňování Akčního plánu k Národní strategii kybernetické bezpečnosti ČR na období 2015–2020.

Řada úkolů, které z Akčního plánu vyplynuly, byla splněna a ostatní se průběžně plní. Rozvíjí se činnost Národního centra kybernetické bezpečnosti, které tato vláda zřídila v rámci Národního bezpečnostního úřadu. Mimo jiné jsme zlepšili kritickou informační infrastrukturu, posílili významné informační systémy, zkvalitnili legislativu, zlepšujeme mezinárodní spolupráci včetně spolupráce s našimi spojenci z NATO.

Bohuslav Sobotka, předseda vlády ČR

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie